بارداری پوچ در هفته چندم مشخص می شود
بارداری پوچ چیست؟ بارداری پوچ به معنی خالی بودن رحم است. این بارداری به نام بارداری بی نطفه نیز معروف است. زیرا خانم باردار نطفه واقعی ندارد. تخمک لقاح را...
دكتر ليلا اصغرى متخصص زنان و زايمان
سرطان های عمده در مسیر تناسلی خانم ها به نام های سرطان ولوو، سرطان دهانه رحم و سرطان رحم وجود دارد که متخصص زنان شما را در غربالگری و تشخیص این سرطان ها یاری خواهد ساخت. به طور کلی سرطان به رشد و تقسیم بی رویه سلول ها اشاره دارد. سرطان ولوو، ابتدا در سلول هایی به همین نام ایجاد می شود و سپس ممکن است به سایر بخش های بدن نیز انتشار یابد. واژنکانالی شبیه به لوله می باشد که بین رحم و بیرون بدن قرار دارد. ولوو نیز بخش بیرونی ارگان تناسلی خانم ها می باشد که از دوچین خوردگی پوستی به نام لابیا تشکیل شده است. سرطان ولوو اغلب در لبه داخلی لابیا ایجاد می شود. اگر سرطان ولوو به موقع تشخیص داده شود، درمان موثر واقع می شود. به طور کلی همه خانم ها در خطر ابتلا به سرطان ولوو قرار دارند، اما میزان شیوع سرطان ولوو در بین خانم ها اندک می باشد.
بهترین راه برای تشخیص زودهنگام سرطان ولوو، چکاپ های منظمی است که توسط متخصص زنان انجام می شود و در آن علائم اولیه سرطان ولوو مورد توجه قرار دارد. در صورت مشاهده علائم مشکوک، متخصص زنان تست هایی را انجام خواهد داد. اگر نتایج تست پاپ اسمیر غیر نرمال باشد یا سابقه ابتلا به سرطان دهانه رحم وجود داشته باشد، در آن صورت تست ها و چکاپ های بیشتری باید انجام شود. وجود این موارد خطر ابتلا به سرطان های مربوط به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد، سرطان ولوو و سرطان واژن از جمله این سرطان ها می باشند. بسیار مهم است که بدانیم غربالگری پاپ اسمیر روشی برای پیشیگیری از سرطان ولوو نمی باشد، و تنها در غربالگری سرطان دهانه رحم اهمیت دارد.
سرطان واژن در مراحل اولیه علائمی را ایجاد نمی کند، اما برخی علائم سرطان واژن عبارت است از:
علائم سرطان ولوو عبارت است از:
نکات مهم:
فاکتورهای خطر سرطان ولوو:
راهی برای اطمینان از ابتلا به سرطان ولوو وجود ندارد. برخی خانم ها با این که فاکتور خطری ندارند به سرطان ولوو مبتلا می شوند.
به طور کلی فاکتورهای زیر در ایجاد سرطان ولوو دخالت دارد:
اگر یک یا چند مورد از این علائم را تجربه می کنید، بدان معنی نخواهد بود که به سرطان ولوو مبتلا خواهید بود، اما توصیه می شود، فورا به متخصص زنان خود مراجعه فرمایید.
برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ولوو و واژن، به نکات زیر توجه داشته باشید: